2018. ápr 04.

Üdvözöllek! Namaste! Sawadee Kha! Tashi Delek! :)

írta: UtazOhm
Üdvözöllek! Namaste! Sawadee Kha! Tashi Delek! :)

A blogOhm mindenféle spirituális utazásomról szól, fizikai és lelki aspektusból megközelítve. Mindenféle út, ami kimozdít bennünket a komfortzónánkból, tartogat számunkra meglepetéseket, üzeneteket, tanítanak valamire, ami a fejlődésünket szolgálja.
Persze, csak ha szembe merünk nézni önMAGunkkal…
 

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b_1422013814_1.jpg

Hogy miért született meg ez a blog?

Egyrészt mert elindultam Ázsiába több hónapra, 2016. január végén. Akkor Thaiföldön és Indiában utaztunk egy hátizsákkal, előtte 2011-ben -szintén Indiában és Nepálban-, részt vettem egy buddhista körutazáson, de akkor még nem írtam blogot, csak naplót. Többen kértétek, hogy szeretnétek majd tudni, hol vagyok, hogy élem a mindennapjaimat. Másrészt magam miatt is íródnak ezek az élménybeszámolók, mert így legalább nem merülnek feledésbe az emlékeim, jó lesz visszanézni később, nem mellesleg terápiás hatással is bír.  :) 

Saját tapasztalataimat  és szubjektív meglátásaimat osztom meg Veletek utazásaim közben, ahogy haladok... :) Szeretnék mindent megmutatni az utazó, és nem a turista szemszögből, hiszen teljesen más élmény a kétféle hozzáállás. Beintegrálódni a helyiek életébe, beszélgetni, megnyílni, befogadni, átölelni…

A későbbiekben nemcsak erről az utazásról fogok írni, hanem ami kijön belőlem egy-egy élmény, élethelyzet megtapasztalása során, legyen ez akár otthoni, akár küldöldi, akár kinti, akár "belső" utazás. 

A blogomnak egyik fő célja, küldetése az is, a fizikai utazásaim bemutatásán túl, hogy a megtapasztalásaimmmal segíthessek másoknak is eligazodni a „spiri-ezo világ” útvesztőiben... Azt látom, hogy már egyre több ember dezinformált, bizalmatlan, sokat csalódott tanítókban, gurukban, terapeutákban stb... Ezért is veszek részt -tudatosan-  és próbálok ki tanfolyamokat, hallgatok előadásokat, tanulok technikákat, megyek el workshopokra...

Szeretek adni, megmutatni a világot a szemüvegemen keresztül, a lelkemmel kommunikálok, amit írásban és képekben tudok kifejezni.
Ha szenvedéllyel csinálunk valamit, szívvel-lélekkel, hiszünk benne és nem az anyagi hasznok vagy a hírnév stb. a mozgatórugónk, az élet mindig visszaigazolja, hogy jó úton járunk. Jógát is így oktatok. Félgőzzel és lelkesedés nélkül nem tudok létezni, talán mert harcos Nyilas jegyű vagyok. :) Igyekszem mindenben meglátni a szépet, értéket.

Mindig nagy örömmel és szeretettel adom át Nektek az élményeimet, köszönöm, hogy megtiszteltek és időt szántok az írásaimra.

Minden szépet, szenvedélyes ÉL-etet kívánok! :)

Jó olvasást, tarts velem az utazásOhmon... 

Om Shanti!
Chok Dee!

Thailand, 2016.

Szelle Viki
okl. Jógatanár, okl. Életmódtanácsadó és Terapeuta természetgyógyász, diplomás andragógus, utazó, blogger...

img1469266966697.jpg

„Otthon a világot ismered meg, utazva önmagadat; mert otthon a súly magadra esik, az úton a világra, s mindig az marad ismeretlen, ahová nézel.” -Hamvas Béla 

Szólj hozzá