2018. okt 15.

Thaiföld - más szemmel... 2019. február

írta: UtazOhm
Thaiföld - más szemmel... 2019. február

Sawadee Khaa, sziasztok!

Mit szólnál egy baráti, közös utazáshoz Észak-Thaiföldre és a tengerpartra, ahol nem tipikus turista üzemmódban, hanem utazóként lennénk jelen, együtt? Szeretnél betekintést nyerni egy 2600 éves buddhista kulturába, részt vennél ceremóniákon, beszélgetnél thai szerzetesekkel? Fürdetnél elefántokat egy menhelyen? Találkoznál hegyi törzsekkel? Úsznál a csodálatos Andamán tengerben, ami tényleg úgy néz ki, mint a prospektusokban, hallgatnád a víz morajlását? ...és még részt vennél egyéb kalandokban, vidámságokban is? Megmutatom mindezt, ha velem tartasz februárban...

thai_ut_2019_blogra.jpgAugusztus közepén jöttem haza egy négy hetes Észak–Thaiföldi utamról (2016-ban hónapokat utaztam kint), és már az ottlétem alatt egyre inkább kezdett körvonalazódni bennem, hogy azt a sok csodát, amit újra megéltem, meg kell mutatni másoknak is, ezért lehet hozzám csatlakozni, megszervezem. Többen mondtátok, hogy utaznátok velem, mert van, aki pl. nem beszél angolul, vagy olyan is van, aki még sosem repült és ez tartotta eddig vissza az utazástól, bármi lehet. Tény, Ázsia kicsit más világ, mint a miénk, főleg ha először jössz...

2019. februárban tervezek visszamenni 2-3 hétre, ezáltal most a monszun időszakot kikerülöm. 

Mi a terv?

Első állomás Bangkok, ahol csak két éjszakát töltünk, ez bőven elég idő arra, hogy amit érdemes, megnézzük. Onnét éjszakai vonattal felmegyünk északra. Chiang Mai lesz a bázis, ahol rengeteg program, látnivaló közül lehet választani, ki-ki az érdeklődésének megfelelően. Egyik kedvenc thai városom, nem kicsi, de viszonylag nyugis, romantikus, visszafogott, harsányságok nélküli.
Az utolsó hétre lerepülünk délre Krabira, és a gyönyörű thai tengerpartot is megcsodáljuk. Krabi egy még nem túlzsúfolt turistás hely, direkt nem a magyarok által is oly népszerű szigetekre megyünk. Thaiföldön jóval több csoda van, mint amit a legtöbb ember uticélnak választ.

Az ÚT lényege a thai kultúra és önmagunk megismerése, megtapasztalása lesz inkább, én mindig így UtazOhm, nem turistaként. NE egy tipikus utazási irodás nyaralásra számíts, mert ez nem az lesz, hanem jóval kalandosabb, mélyebben beintegrálódva a helyiek közé, közepes árkategóriákban. Nem csak egy helyen leszünk, hanem utazunk északról-délre, így nagyobb betekintést kapunk az országba, mintha csak a tengerparton sütkéreznénk. Egy bizonyos fokú önállóságot, nyitottságot igényel az, ha velem jössz, ahol akaratlanul is felszínre fognak kerülni a gyenge pontjaink is, szembesülünk önmagunkkal, tágul komfortzónánk a különféle szituációk által. Tudd, hogy nem fogom majd a kezed minden egyes percben, de bármiben segítek, mindent megszervezek, elkísérlek, ha éppen arra van szükséged. Az árba direkt nem zsúfoltam bele túl sok közös programot, mert inkább mindenki maga döntse majd el, mit szeretne fakultatívan kipróbálni, miben szeretne részt venni, megkeressük a legjobb árakat! Ugyanígy az étkezést is a saját igényeidhez és pénztárcádhoz szabhatod, megmutatom az opciókat, így akár csökkentheted a költségeidet is. Thaiföldön bőven lehet pénzt szórni, luxusban részt venni, határ a csillagos ég, de van lehetőség „szerényebben” is élvezni ezt a csodaországot. Az, hogy mennyiből áll majd meg az út, csak Tőled függ, mit vállalsz!

Néhány programlehetőség előljáróban a sok közül, kedvcsinálóként, melyekből lehet válogatni:

BANGKOK
- Királyi palota (Garden Palace), Taling Chan úszó piac, Wat po (itt látható a híres 15 méter magas és 46 méter hosszú fekvő buddha), Khao San Road (hátizsákos utazók gyűjtőhelye, itt fogunk megszállni is) 

CHIANG MAI
-Buddhista templomok látogatása, részvétel buddhista ceremónián 
-Találkozás thai buddhista szerzetesekkel, barátaimmal, közös beszélgetések, tanulás egymástól
-Elefántmenhely meglátogatása, séta az állatokkal a dzsungelben, közös fürdőzés a folyóban, etetés (elefánt lovaglásban NEM veszünk részt!)
-Találkozás hegyi törzsekkel, pl. Long neck
-Thai box edzések az edzőmmel, esti muay thai meccs megnézése
https://utazohm.blog.hu/2018/07/18/muay_thai_thaifoldon_box_edzesek_ujratoltve
-Jógaórák
-Gasztronómia, főzőleckék
-Dzsungeltemplom https://utazohm.blog.hu/2018/08/02/egy_magikus_buddhista_dzsungeltemplom_a_thai_hegyekben
-Kirándulások a környéken, pl. Aranyháromszög
-Kalandpark a dzsungelben, az őserdő megismerése
-Piacozás, vásárlás, alkudozás 
-Masszázsok: https://utazohm.blog.hu/2018/07/26/masszaaaazs_masszaaaazs_impesszioim_thaifoldon
-Szórakozás, élő zene...

KRABI
-Csodás tengerparti kirándulások hajóval, pl. A part című film helyszínére, Kho Phi-Phi-re
-Közös jógázás, meditációk a tengerparton
-Phra Nang cave: https://utazohm.blog.hu/2016/02/11/a_szerelem_istennojenek_legendaja_phra_nang
-Piacozás, gasztronómia: https://utazohm.blog.hu/2016/03/10/thai_gasztro_kedvencek
-Sziklamászás, kalandok...

Ami biztos, felejthetetlen élményekkel fogsz visszatérni a mosoly országából, és már azt fogod tervezgetni, mikor térhetsz újra vissza…


Az esemény Fb oldala:

https://www.facebook.com/events/1865773423458430/

Mitől lesz másabb, ha együtt megyünk?
 

Megspórolod a sok szervezést, utánajárást, turistás átveréseket... mélyebb betekintést nyerhetsz a helyismeretem, tapasztalataim és az ismeretségeim által, mint egy általános utazási irodás nyaraláson. Vagyis, beviszlek a sűrűbe, leginkább a helyiekkel érintkezünk, utazunk, eszünk a „sterilebb”, hotelosabb körülményekhez képest. 2016-ban már vezettem egy baráti csoportot Thaiföldön az akkori párommal, utána mi több hónapot utaztunk még hátizsákkal, azóta különváltak útjaink. A mostani egy hónapom alatt, amíg ott voltam, még több szerzetes barátra, thai barátokra tettem szert, mint azelőtt, akik szívesen segítenek, ha kint leszünk. 
Kipróbáltam programokat, már tudom mi az, amin érdemes részt venni, és mi az, ami szerintem nem annyira éri meg. Van, amikor pl. az ottani utazási irodák teljesen kihagyhatóak... Tanácsokkal látlak el, mikor mit, hol, mennyiért... hol érdemes étkezni, mire vigyázzatok, milyen szokások vannak, tiszteletadás stb... 

Fontos! Utazás előtt személyesen fogunk találkozni, hogy mindketten eldöntsük, mennyire vagyunk kompatibilisek egy közös utazáshoz. Útközben mindenki magáért vállal felelősséget.

-Legyen alkalmazkodóképességed
-Ha nehezen viseled vagy kiakadsz a spontaneitáson, jobban szereted, ha minden precízen meg van tervezve, szervezve és pontosan meg van mondva, mit tegyél, hova és mikor menjél, nem ez az út lesz számodra megfelelő
-Valamennyire azért légy nyitott egy új kultúrára, a buddhista vallásra, a thai emberek életére, hétköznapjaikra.

Jelentkezési határidő: 2018. december 1. legkésőbb! Minél előbb összeáll a kis csoportunk, annál nagyobb esélyünk van jó árban repjegyet kifognunk, tehát ez megtörténhet már október, legkésőbb novemberben!

Ha felkeltettem az érdeklődésed, kérlek keress meg a részletekért.

utazohm@gmail.com
20 235 8738

Szeretettel: Szelle Viki
okl. jógatanár, életmódtanácsadó és terapeuta természetgyógyász, andragógus, blogger

UtazOhm
Külső-belső utazások az életben..

Szólj hozzá