2018. feb 02.

4 napos utazás az elme birodalmába

írta: UtazOhm
4 napos utazás az elme birodalmába

Domján Áron, Agykontroll oktató vezetésével

Megint egy izgalmas, négynapos utazáson vettem részt, ahol útközben megtanultam a méltán elismert Agykontroll technikákat, melyek már régóta kíváncsivá tettek. Főleg azért, mert már több nyugati és keleti technikával megismerkedtem, és sok jót hallottam erről is. Mottóm, hogy tanulni mindig érdemes, hozzáteszünk a jelenlegi tudásunkhoz, életünk végéig csiszolódunk.
A főiskolán is az volt a szlogen, amit már az első nap belénkvertek, hogy Lifelong learning – vagyis az élethosszig tartó tanulás.

A José Silva módszer magyarországi meghonosítójával, Dr. Domján Lászlóval, és a tanfolyam vezetőjével, Domján Áronnal való együttműködésünknek az eredménye, hogy részese lehettem ezeknek a tapasztalatoknak, melyeket most megosztok Veletek. Mindezt annak érdekében, hogy minél több emberhez eljusson a tanítás, információ, és egy olyan lehetőség, mely már sok embernek változtatta meg az életét. Hála Nektek ezért mégegyszer, így az írásomon keresztül is!

starstormwallpaper.jpg

Utamon a túravezető: Domján Áron

Dr. Domján László, akit talán nem is kell bemutatni, annyira ismert a neve, belgyógyász, reumatológus, az orvostudomány kandidátusa, a Silva-féle agykontroll nevű stresszkezelő és elmefejlesztő módszer oktatója.

Unokaöccse, Domján Áron is agykontroll oktató, emellett építészmérnök és karateedző. Nagyon szimpatikus, humoros, pozitív egyéniség, intelligens, kitűnő előadó. Számomra fontos, hogy egy tiszta lelket, embert is megláttam benne, aki –mint az egész Domján család-, az emberek segítésén, életük jobbá tételén fáradoznak. Egy alapítványt is létrehoztak, mely a nehéz anyagi helyzetben élő, ám önmagukon segíteni akarókat támogatja, hogy ők is elsajátíthassák az agykontroll módszerét.

15439714_799377096867824_8540416312569428510_n.png

Tízévesen végezte el a gyerekagykontrollt, majd felnőttként az oktatóképzőt Londonban. Hiteles, hiszen nagyon sok saját példával támasztotta alá mondandóját, nem csak beszél a módszerről, hanem rendszeresen használja is a hétköznapjaiban, sportban, tanulásban, munkában, általános jó közérzet elérésében... Az Agykontroll technikáknak is köszönhetően lett pl. 2011-ben súlycsoportjában magyar karatebajnok.

Vágjunk is bele, induljunk el az elménk birodalmába...

Az Agykontroll

„Stresszkezelő és elmefejlesztő módszer, egyszerűen alkalmazható mentális technikák összessége. A Stanford-i egyetem kutatói szerint elménk adta képességeinknek csupán mintegy 2%-át használjuk ki. A Silva-féle agykontroll egy tudományosan megalapozott, egyszerű, praktikus, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszer, ami lehetővé teszi, hogy ennél lényegesen nagyobb mértékben használjuk ki lehetőségeinket, s így sikeresebben oldjunk meg mindenfajta problémát. Egyik fontos eszköze a relaxáció avagy lazítás, ami egyúttal a bizonyítottan megbetegítő hatású stresszt is levezeti." -Dr. Domján László

Ez egy lehetőség életünk megváltoztatására. Világszerte már tízmillióan végezték el a tanfolyamot, Magyarországon háromszázezren! A legelső tanfolyam 1990 októberében volt itthon, azóta is töretlen, hatalmas az érdeklődés iránta. Már az orvosok között is egyre többen elismerik ezt a technikát, többezren el is végezték a tanfolyamot, és tanácsolják pácienseiknek is.

Agyunk olyan, mint egy számítógép, programozható.  Áron egy számomra érdekes adatot osztott meg. Azt, hogy éber állapotban az agy információs mértékegységben 2000 bit/secundumot tud feldolgozni (béta állapot), mélyebb tudatszinten (alfa, théta, delta), amikor az agy elektromágneses frekvenciája csökken (EEG), akár 400 milliárd bit/mp-t is eléri a kihasználtság, ami egyértelműen megnöveli az agy működését több százalékkal. 

intuicio.jpg

Az elménknek elképesztő lehetőségei vannak, sokan talán ezt nem is tudják. Többmindent megtapasztaltam már én is, hogy vannak telepatikus képességeink, tudunk teremteni, megérzünk dolgokat, távolba látunk... szokták is mondani, hogy boszi vagyok. ;) A módosult tudatállapotok megélése, ismerete számomra nem volt új, hisz a jógában is alkalmazzuk ezt, ahol szintén az a cél, hogy megtanuljuk uralni a testünket, elménket, gondolatainkat. A jóga azt jelenti, hogy képesek vagyunk lecsillapítani az elme rohanó működését és meg tudunk pihenni a belső csendünkben. Erre alapoz az agykontroll, vagyis hogy egy módosult tudatállapotban, relaxációban tudjuk az agyunkat programozni jóra, pozitív dolgokra de akár rosszra is lehetne. Sokszor lehet hallani a pozitív gondolkodás fontosságáról. Az univerzumban minden energia – az anyag, a fény, a hang, a gondolat, de még az érzés is.

A gondolatok, kimondott szavak hatással vannak ránk. A gyakori, erős érzelmi töltetű szavakat az agy szó szerint értelmezi, sőt, a lelki állapotunk is kihatással van testünkre. Akár meg is tudjuk betegíteni magunkat, erről korábban már írtam egy barátnőm halála kapcsán:

http://utazohm.blog.hu/2017/02/19/a_noi_lelek_segelykialtasai

"Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaid!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteid!
Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaid!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed!
S ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!"
-Frank Outlaw

A RELAXÁCIÓ az alapja az összes technikának, az a módosult tudatállapot, az alfa szint, ahol feladatokat adunk az agynak, vagyis programozzuk. Ellazult állapotokban, bizonyos mértékig hatni tudunk a testi folyamatokra is. A rendszeres relaxációnak, meditációnak számos pozitív hatása van a testünkre, elménkre, fejleszti az intuíciót és a telepátiát is. Izmosítjuk agyunk jobb agyféltekéjét, mely a fantáziadús, kreatívabb, képzelőerőt igénylő, holisztikus gondolkodásért felelős.

jobb-agyfeltekes-rajzolas-left-brain-right-brain.jpg

A relaxált állapothoz fontos, hogy el tudjunk csendesedni. A mai világban elterelődik a figyelem önmagunkról, és talán félünk is csendben lenni, szembenézni magunkkal. Keressük a menekülő útvonalakat, függőkké válunk szerektől, kapcsolatoktól, munkától, és még sorolhatnám. Nyomkodjuk az okostelefonunkat, szörfözgetünk a neten, ahol a közösségi oldalakon rengeteg időt töltünk, kezdenek megszűnni a valós kapcsolatok, és egyre zajosabb a fejünk, aztán csodálkozunk, miért vagyunk fáradtak, üresek, depressziósok... Ahogy a thai tanítóm jellemzett bennünket, mindent elmond: monkey mind. Pedig a mentális gondolati csendben, ahol megéljük a jelent, sokkal több örömünk van. Sok technika segít ebben.

sixty-and-me_longevity-secrets-740x416.jpg

Az INTUÍCIÓ fejlesztése fő programja volt a 4 napnak. Meglétéről, fontosságáról már régóta vannak ismereteink, egy létező, és kifejleszthető képesség, sok sikeres ember alkalmazza. Helye a két szemöldök közti pont, ez a homlokcsakra, vagy harmadik szem. Az intuíció megérző képesség, Goethe  „az ember belsejéből fakadó sugallat”-nak nevezte. Vallásos embereknél úgy lehetne jellemezni, hogy nem más, mint Isten válasza, melyet a Szentlélek „súg”.

intuicio_2.jpg

Állítólag létezik egy olyan dimenzió, az úgynevezett kollektív tudattalan, amelyben minden valaha a földön élő ember tudása, gondolata megtalálható.  

Akik hisznek benne azt mondják, ez a dimenzió segíti a zeneszerzőket és feltalálókat, innen nyerik az ihletet. Vagy a jósok, tisztánlátók és a szellemidézők a múltban vagy jövőben utazva használják.
A pszichológia a kollektív tudattalant Akasha krónikának, az Élet könyvének is nevezi, mely fogalmat C.G. Jung vezette be, aki – egyetértve a keleti filozófiák ezoterikus gondolkodásával –úgy vélte, az emberiség minden információját a kollektív tudattalanban kell keresni. Nem elektronikus formában, bitekbe kódoltan, mágneslemezen, CD-n, vagy papírra nyomott szövegek, képek formájában tárolódik az információ, hanem időszálasan egyetlen információs hálózatba kapcsolt, bonyolult rendszerben, mely hasonlít az internet felépítéséhez.
Az Akasha szanszkrit eredetű szó, jelentése éterláthatatlan erőtér.

akasha-kronika-tudas-864x450.jpg

Úton – a tanfolyamon szerzett tapasztalataim

Ahogy beléptem a hotel konferencia termébe, felmértem a terepet, rengeteg embert pillantottam meg, el is csodálkoztam, minimum 150-en voltunk, és meglepetésemre a nemek aránya is egyenlő volt. A legtöbb hasonló jellegű tanfolyamon, előadáson eddig azt tapasztaltam, hogy a nők magasan verik a mezőnyt. A csapat összetétele is sokszínűnek tűnt, ahogy végigpáztáztam a sorokon,  a diáktól a nagyiig, üzletembertől a zöldre festett hajú lányig, minden típusú ember felvonultatta magát. Ebből is látszik, hogy mennyire széleskörűen elfogadott tanfolyamról van szó.

Áron bemutatkozott az első napon (2x2 napos volt a tanfolyam), szimbolizálta, hogy képzeljük el ezt a négy napot úgy, mintha egy közös utazásra, túrára indulnánk, együtt másszuk meg a hegyet, és most ő lesz a túravezetünk. Nagyon tetszett ez a hasonlat, mert én is szeretek kirándulni. Már jól kezdődött. :) Kérte, hogy majd minden szünetben máshova üljünk, mert ez frissen tartja az agyat, és segít, hogy minél inkább képesek legyünk alkalmazkodni. Sokszor én is ezt mondom jógaórákon, hogy változtassák a megszokott helyeket, mely egy újabb dimenziót nyithat meg a gyakorlásunkban.

27503220_1019498208189044_1110805478400899227_o.jpg

A tanfolyam nemcsak elméleti, hanem gyakorlati útmutatókat is adott hétköznapi élethelyzeteinkre, mindezt sallangoktól mentesen, érthetően. Szorgosan jegyzeteltem, ahogy máskor is szoktam. Nagyon komplex program volt a négy nap, a technikák mellett sok érdekes információhoz is jutottam. Áron mindezt idézetekkel, versekkel, videók vetítésével tette színesebbé...

Számos problémamegoldó technikát sajátítottunk el különböző témákra, felsorolok párat a teljesség igénye nélkül:

memória fejlesztése, öngyógyítás, gyorsabb és hatékonyabb tanulás, céljaink elérésé, szokásaink megváltoztatása, fájdalmak elmulasztása, alvásunk szabályozása, múlt feldolgozása, pozitív dolgok bevonzása, hatodik érzék kifejlesztése...

Sok gyakorlatot, programozást végeztünk, pl. a memória fejlesztő technikával 20-ból 20 szót meg tudtam jegyezni, el se akartam hinni. Az utolsó napon, az volt a nagy „vizsgafeladat”, hogy le kellet írni számomra ismeretlen emberek külsejét, betegségeit, lelki állapotát stb... Még a gyakorló partnerem is ledöbbent, 90 %-osan teljesítettem. Ha ez nem a jelenkorban történne, lehet máglyán égetnének el. :)

Rengeteg sikertörténet, esettanulmány található a módszer eredményességéről. Csodás gyógyulások valósulnak meg, pl. rákos betegségekből is kigyógyulnak, van, aki érzéstelenítés nélküli műtét közben alkalmazta az agykontrollt. Szkeptikusoknak elég meredek lehet mindezt elhinni, de vannak „egyszerűbb” esetek is, pl. leszokás a dohányzásról, új munkahely vagy megfelelő társ bevonzása, eltűnt tárgyak megtalálása...
Több könyv is megjelent a témában: -Hétköznapi csodák 1, 2, 3, -Agykontroll sikerek, -Félelem, hit, gyógyulás... és számos hang és videóanyag is elérhető.
http://agykontroll.hu/category/sikertortenet/

Oktatónk többször szólt napközben, hogy dörzsöljük végig a fülünket. A fül egy több száz akupunktúrás ponttal ellátott összetett szerv, masszírozása, nyomkodása, húzogatása során életerő árad a test minden egyes pontjába

A négy nap alatt közel 300 percnyit relaxáltunk összesen. Eléggé mély tudatállopotokba kerültem, bár nekem ez ritkán okoz problémát, mivel régóta gyakorlok relaxációs és meditációs technikákat. Ezek után mindig felálltunk, Áron szenzációs bulis zenéket tett be, és táncoltunk, átmozgattuk elgémberedett testünket. Az elején azt láttam, az emberek kicsit feszengenek, de aztán a végére belejöttünk, ahogy oldódott a hangulat, és már ismerősként tekintettünk egymásra.

Az egyik szünetben a hahota jógát is kipróbálhattuk, melyet Áron édesapja, Domján Ferenc vezetett, aki Magyarországra hivatalosan is elhozta a nevetés jógát. Könnyeztünk a röhögéstől, nagyon felvidította a hangulatát a bevállalós résztvevőknek. A nevetés rengeteg stresszt tud oldani, erősíti az immunrendszert is, és számos pozitív hatással bír.

A négy napot egy megbocsátás meditációval zártuk le. Hát én már közben is pityeregtem, és miután befejeztük, megrendítő volt hallani a teremben azt a néma, sokatmondó csendet, melyet az orrfújások, hüppögések törtek meg. Nőknek, férfiaknak egyaránt folytak a könnyei... Szerintem mindannyiunknak vannak mélyen eltemetett, megbocsátásra váró dolgai, mellyel érdemes egyszer szembenéznünk és megtisztulnunk.

Aztán, hogy ne ilyen döbbent hangulatban hagyjuk el a termet, Áron a függöny mögül előkapott egy szintetizátort, és elkezdett rajta játszani, az agykontroll dalt énekelni, mi meg vele. Ahogy körbenéztem, lassan már mosolyra húzódott az emberek szája. 
„Minden nappal, mindenképpen, egyre jobbak leszünk, egyre jobban és jobban, jobban és jobban
éljük életünk."

Útravaló

Azt érdemes tudatosítani, hogy az agykontroll sem csodaszer, és a tanfolyam sem egy istenképző, hisz vannak korlátaink, vagyis nem válunk mindenhatóvá vagy Harry Potter-ré a megismet technikák birtokában. De az tény, hogy meglehetősen kitágulnak lehetőségeink spektrumai.

Könnyelműség lenne azt várni, hogy a négy nap elvégzése után varázsszerűen fog megváltozni életünk. A siker kulcsa a mi kezünkben van. Ezért tennünk is kell. A saját sikereinkkel tudjuk leginkább növelni a hitünket, ehhez pedig gyakorolni kell. Csak tőlünk függ, hogy mennyi energiát teszünk bele, és egyáltalán hiszünk-e benne szívünk mélyén.  Van-e bennünk vágy, erős hit a változásra, bele tudjuk-e élni magunkat céljaink elérésének elképzelésébe, és hogy mennyire vagyunk türelmesek addig, amíg ezek megvalósulnak. Azt szoktam mondani és alkalmazom, hogy ne higyj senkinek, próbáld ki. Más dolog tudni valamit, és más megtapasztalni.

Sok embernek hasznára válna ez a tanfolyam, kifejezetten ajánlom, az ember hangulatát is feltuningolja, pozitívabban látjuk az életet. Tapasztalatból tudom, hogy Hétköznapi csodák márpedig vannak. ;) Az eddig ismert tudati technikáim közé tökéletesen beilleszthetőek ezek a módszerek, még ha tartalmaz is olyan ismereteket, vagy hasonlókat, melyeket már tanultam, csak más köntösbe öltöztetve. Természetesen a tanfolyam óta programozok, használom a technikákat. Amit legelőször megfigyeltem már abban az időszakban, amíg a tanfolyamra jártam, az álmaim elkezdtek erőteljesebbé válni, színesebbek, mozgalmasabbak lettek, üzenetek, megoldások érkeztek, beszélgettem rég látott személyekkel is.

 

Ezek után mi mást mondhatnék, ha megkérdezik, hogy vagyok? Javaslom Neked is, kedves olvasó, hogy legyen az új mantrád:

Minden nappal egyre jobban, és jobban...

Remélem, kedved kaptál a tanfolyamhoz, ha még nem végezted el, és segítségedre váltak a leírt gondolatok, tapasztalatok, és előbbre visznek utadon. Áldás!

Szeretettel: Viki

Néhány fotó felhasználása és ez a bejegyzés Áron engedélyével jött LÉTre. Köszönöm Neked a sok tanítást és az élményt!

 

Áronról:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=nyI7UoFVmIE

Fb:
https://www.facebook.com/domjanaronagykontroll/

Agykontroll:

http://agykontroll.hu/

Dr Domján László a Rádió1 vendége volt 2018. január 12-én Sebestyén Balázséknál:

https://soundcloud.com/balazsek/vendeguenk-domjan-laszlo-orvos

 

 

Szólj hozzá